Roatan : het paradijs!

Holaa!!

como estan? espero que todos estan bien!
ik hoop dat jullie wat tijd gaan hebben, want ik heb heel veel te vertellen!

we zullen beginnen met de school. zoals jullie wel weten had ik een lange vakantie, maar na die lange vakantie is de school terug begonnen, nu al zo ongeveer een maand. de eerste dagen waren heel saai, want er kwamen niet veel klasgenoten van mij opdagen, maar daarna werd het wel plezant. het gaat veel leuker worden als vorig jaar, omdat we in het laatste jaar zitten en dus veel activiteiten gaan doen, en ook gewoon al omdat ik nu veel meer kan meepraten!

maar na 2 weken was ik de school al een beetje beu, en ben ik maar een weekje op vakantie gegaan. we hadden eigenlijk met alle belgen een vakantie gepland in januari, maar door het slechte weer was dat afgelast en zijn we dus vorige week gegaan. we zijn met zen allen (7 belgische meisjes) naar Roatan gegaan, een van de eilanden van Honduras. het was echt het paradijs!! witte stranden, klaarheldere zee en palmbomen, precies de stranden van in de boekskes! maar om daar te geraken moesten we de ferry nemen, en dat is niet niet voor iedereen zo goed bekomen... eenmaal daar werden we met een auto naar ons hotel gebracht.

de eerste dag hebben we een snorkeltour gedaan, de koralen waren niet echt zo prachtig, want ze hadden geen kleur meer, maar er waren wel direct mooie vissen. ook zijn we met de kayak van West End (het strand waar wij zaten) tot bijna West Bay gegaan.

de tweede dag was echt het toppunt!! in de voormiddag hebben we canopy (deathride) gedaan, met 13 kabels! en we mochten daar ook superwoman uithangen, echt heel leuk! daarna hebben we daar een wandeling in het park gedaan en hebben ze grote rode of groene papegaaien op ons hoofd gezet, heel plezant, maar een beetje verder begon de gids op aapjes te roepen en die kwamen gewoon af van tussen de bomen, egt geweldig! 1 aap sprong gewoon op de schouder van de personen, en de gids bracht een ander klein aapje dat je in je armen mocht vastnemen, echt heel schattig! om nooit meer te vergeten! maar de dag was nog niet om, want in de namiddag werden we naar een andere plaats gebracht waar we bij de dolfijnen mochten! we moesten met ons 7 in een lijn tot onze navel in het water gaan staan, en de trainer liet de dolfijn voorbij ons zwemmen zodat we har konden aanraken. ik zeg haar, want de dolfijn was zwanger, en we konden zelfs even een bultje voelen van het babytje! daarna liet de dolfijn ons wat kunstjes zien, en als toppunt mochten we de dolfijn een knuffel geven, en gaf de dolfijn aan ons een kusje!! echt een geweldige dag!!!
Dinsdag hadden we een rustdag ingelast, we zijn dan met de watertaxi naar West Bay gegaan, de plaats met de mooiste stranden zeggen ze. Daar wooden we vooral nog een beetje snorkelen enzo, maar we hadden echt pech, want die dag waren er juist veel kwallen, niemand heft het du slang volgehouden I n het water te blijven.. de volgende dag hebben we een tour rond het eiland gedaan, en we wooden eigenlijk een garifunashow gaan bezien. Garifunas is een typisch volk van daar. En we wooden ook naar een sort zoo, maar we hadden echt pech want het was allebei gesloten… maar we hebben een mooi boottochtje gedaan en zijn ook in chique hotel een lekker ijsje gaan eten, met chocoladesaus!!! De laatste dag was het niet zo’n mooi weer, en hebben degenen die niet zijn gaan duiken (ik dus ook) een lekker ontbijtje gaan eten en hebben we nog wat souvenierwinkeltjes gedaan. En in de avond zijn we lekker gaan eten en gaan feesten voor de verjaardag van Julie!! Vrijdag vroeg in de ochtend keerden we terug, en eigenlijk was het de bedoeling om helemaal naar huis terug te keren, mar door een stom toeval (de taxichauffeur zag dat iemand iets aan het opzoeken was over cayos cochinos) hebben we snel nog iets kunnen regelen en zijn we een nachtje in cayos cochinos kunnen blijven slapen!! Cayos cochinos is een eilandengroep dat bestaat uit zo’n 12 verschillenden eilandjes, sommigen van misschien zo’n 10m2 groot! We zijn dar o peen eiland blijven slapen waar zo’n 100 mensen wonen. Het was een garifunaeiland, en in de avond waren ze wat aan het dansen, dus hebben we toch nog wat hun kunsten gezien!! Maar dat was echt onze laatste dag, aan al het moois komt een eind, spijtig genoeg…
Maar ik ben heel blij dat ik dat allemaal heb kunnen zien en meemaken, want dat is om nooit te vergeten!!

Saludos de Honduras!!
Karen X

4 opmerkingen:

  1. HEEY KAREN!!

    Como estas (ik heb geen idee of da juist is :p ) hier is alles goed, de lente begint eindelijk en morgen krijgen we toch een volle 16 graden ^^ Meanwhile mijn studies zijn nog altijd superzwaar, as always, en ik heb net ontdekt dat de kans dat ik ga mogen specialiseren echt miniem is, als ik al mag beginnen aan geneeskunde :( maar ja, we geven ni op he, ik blijf verdorie proberen tot ik erbij zit! Of ik ga naar Engeland... maar da moet ik dan nog verkocht krijgen aan mijn ouders :p
    We zijn Alice In Wonderland gaan zien, die is ZOOOO FANTASTISCH! Ik ga die sowieso kopen dus als ge terugkomt dan kunnen we die allemaal samen zien (ge bent hierbij uitgenodigd op ene pyjamafeestje). Ik zie ernaar uit u terug te zien, we all miss you!!!

    HEL

    PS kom jij eigenlijk naar leuven studeren? da zou wel heel plezant zijn... kunnen we samen ne cocktail gaan drinken in de professor enzo als onze roosters een beetje overeenkomen ;p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey!

    Zoooooooooooo jaloers, ma da wist je al e.
    Mijn stageweek is net voorbij. Ik heb les gegeven in het 3de leerjaar, het was leuk maar het waren niet de makkelijkste kinderen en int 5de moet ik in april gaan en volges de leerkrachte zijn die al even moeilijk. Maar het zal wel lukken. Het was dus een leuke en zware week. Ik heb ook heel goeie commentaar gekrege van juf Helga en van die dat 1lesje kwam kijke.
    Bah nu beginne de lesse terug ik ben het soms zo beu om verder te studere.

    Wat ik mij eigenlijk af vroeg, mocht je ni zwemme met die dolfijnen? Want da had pas cool geweest.

    Anywho ik ben er is vandoor!
    Groetjes Eefje
    (p.s.: ik ben kei dom geweest. Ik wou dus pizza pakke uit de oven maar i.p.v. mijn hand te gebruike met de handschoen neem ik de plaat eruit met mijn blote hand: auw!
    Wou ik je even late wete ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ===> HEL

    heey!!

    eerst en vooral GELUKKIGE VERJAARDAG!!! ik weet dat het te laat is, maar ik kon niet eerder op internet, anders had ik het veel vroeger gezegd!!! sorry!!!

    ma om op u reactie te reageren :p
    como estas is idd juist ;-) en het gaat hier heel goed!! het jaar gaat hier ecth veel te rap voorbij, want ik heb juist is uitgeteld, en het zijn nog maar 14 weken! :( van de ene kant heel triest, maar van de andere kant.. ik ga iedereen terugzien!!

    ma bon, ik hoop echt dat je studies nog goed gaan gaan, en dat je gaat doorkunnen naar geneeskunde. en da plan van engeland, da ziet er mij toch nog plezant uit ze!
    ma waar da ik ga studeren weet ik nog niet, en ik weet ook nog niet wat, maar daar maak ik mij nu nog niet teveel zorgen over, as ik thuiskom heb ik nog een paar maandjes om te beslissen he!

    hele vele groetjes en nog super veel succes!!

    karen X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ========> Eefje

    heeeey!!

    hopelijk heb je je niet te hard verbrand?

    ik ben kei blij da u stage zo goe gegaan is!! maar ik had eigelijk niet anders verwacht ;-)
    ma over dat verder studeren, ik denk ook soms da da voor mij super moeilijk gaat zijn, want hier moet ik echt niet veel doen. pakt nu deze week, paasvakantie, in belgie geve ze u dan kei veel werk, en hier zeide ze net da da om uit te rusten was :p ma ja, soms zie ik hier dan mensen dat echt een kutjob hebben, en dan denk ik van "nee, da wil ik ni" dus da geeft mij wel wa moed om volgend jaar terug egt te beginnen studeren!

    ge vroeg of we ook met de dolfijnen konden zwemmen he, en da ging wel, maar wij hebben dat niet gedaan, want dat was super duur, en we hadden daarvoor iemand gezien dat dat had gedaan, en ze zei dat dat niet egt de moeite was, want dat was maar heel kort, dus ja...
    maar die een knuffel geve was echt al heel plezant, ge meot maar is fotos zien op facebook!!

    hele vele groetjes!!

    karen X

    BeantwoordenVerwijderen